agnes.hupont.hu

Hasznos, szórakoztató oldalakkal. Ha túlélő akarsz lenni ezen a világon, meg kell tanulnod gyorsan tanulni.'' (Chaim Potok) *Ha nem harapsz a tudás almájába, boldog tudatlanságban élheted le az életedet.

F I N O M S Á G O K

                    


Görög fagyi

   (Tejszínes torta, nápolyi szelettel)

 

   Hozzávalók:

   6,5 dl tej

   15 dkg cukor

   3 tasak ( 30gr) zseletinpor

   30 dkg csokis nápolyi

30-40 dkg magozott meggy

25 dkg tejszínpor

2 tasak tejszínhabpor

Csoki öntet

 

Elkészítése:

5 dl tejet a 15 dkg cukorral felforralunk, és félre tesszük hűlni.

A megmaradt 1,5 dl tejben elkeverjük a zseletinport, és hozzáadjuk langyosra hűlt tejet. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.

Ebbe a kihűlt cukros, zselatinos tejbe beleszórjuk a tejszínport és elkezdjük elektromos mixerrel verni (praktikus mimnél mélyebb edényben felverni). Kb. 20 percig így habosítjuk, (nagyon nőni fog a massza, sok lesz belőle).

A kapott masszát kétfelé osztjuk, az egyik részbe beletesszük a nagyon apróra vágott csokis nápolyit, a másik részbe, az előre, ízlés szerint megcukrozott és jól lecsepegtetett, magozott meggyet.

Egy nagyobb méretű, mély tepsit kibélelünk Folpackkal, úgy, hogy a Folpack lógjon le a tepsi szélein.

Beleöntjük a meggyes masszát, rá a nápolyis masszát. Beborítjuk a Folpack lelógó részével, és mélyhűtőbe tesszük.

Amikor megfagyott, a fóliát levesszük a tetejéről, tálcára borítjuk, lehúzzuk a fóliát, és kívülről tejszínhabbal bevonjuk, (2 tasak tejszínport az előírások szerint elkészítünk) egyenetlenül, nem simogatjuk, - rádobáljuk, és csak úgy igazítjuk el, hogy mindenhol legyen belőle, több-kevesebb, végül tetszés szerint meglocsoljuk csoki mázzal.

 

Megjegyzésem: ez nem olvad úgy el, mint a valódi fagyi, tehát nem kell visszarakni a fagyasztóba, elég csak a hűtőszekrénybe, igaz, napokig ott sem lehet tárolni.

Én ezt az adagot 20x30 cm-es magas szélű tepsibe tettem, de színültig tele lett.

 

A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.

 

Kávés torta mascarponéval és túróval:

Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, 15 dkg vaj, 1 nagydoboz mascarpone,      0,5 l tejszín, 4 kávéskanál Nescafé, 2 csg zselatin, 20 dkg cukor, 25 dkg túró,     2 csomag vaníliás cukor, ostyalapok és csoki forgács díszíteni.

Elkészítés: a babapiskótát sodrófával egy zacskóban összetöröm, majd összekeverem a vajjal és egy tortaforma aljába teszem, mehet a hűtőbe egy rövid időre. Közben a tejszín felét felverem keményre, belekeverem a kevés forró vízben feloldott Nescafét, majd a mascarpone felét és kb. 10 dkg cukrot, végül a zselatint. Jól elkeverem és a tortaformában lévő tészta tetejére simítom. Újra beteszem a hűtőbe. Közben a maradék tejszínt ismét keményre verem, a maradék mascarponét és a túrót, meg a maradék cukrot hozzákeverem és a zselatint. Ezt a kávékrém tetejére simítom, majd egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap kiveszem, leveszem róla karimát és az ostyalapokkal és a csoki forgáccsal díszítem.

Nagyon finom, elég gyors édesség.

    

 

Tejfölös-kivis szelet:

Hozzávalók:(egy nagyobb tálcához): kb 70 dkg négyszögletes háztartási keksz, 1 liter tejföl, 10 evőkanál cukor, 3 csg vaníliás cukor, kb. 30 dkg kivi, 1 csg tortazselé.

Elkészítés: a kétféle cukrot összekeverem a tejföllel. Egy nagyon tepsibe, vagy tálcára sorba rakom a kekszet. Erre jön a krém 1/3-a, majd ismét keksz, rá krém, keksz és a tetejére krém kerüljön. Rövid időre beteszem a hűtőbe, addig elkészítem a tortazselét a zacskón lévő utasítás szerint. A krém tetejére karikára vágott kivit teszek és leöntöm tortazselével. Ismét hűtőbe teszem, majd felszeletelem.

Nagyon finom és gyors sütemény lett belőle.

Jó étvágyat hozzá!

 

    

 

Tiramisu gesztenye módra:

Hozzávalók: 1 doboz babapiskóta, 25 dkg mascarpone, 1 doboz tiramisu krémpor, 2 dl feketekávé, 1 csomag vaníliás cukor, fahéj, 3 dl tej, 1 evőkanál kakaó.

Elkészítés: a tiramisu krémport az előírás szerint tejjel felverjük, majd ehhez adjuk hozzá a mascarponét és egy kis fahéjat. Jól elkeverjük. A babapiskótákat beleforgatjuk a kávéba, amibe beleteszünk egy csomag vaníliás cukrot
(ne ázzanak el a piskóta darabok). Egy jénaiba teszünk egy sor babapiskótát, majd krémet, ismét babapiskóta, a tetejére krém kerüljön. Betesszük a hűtőbe legalább fél napra, majd tálaláskor megszórjuk kakaóporral.

Jó étvágyat hozzá!

Gyümölcsrizs gesztenye módra:

Hozzávalók:  20 dkg rizs, 1 csomag vaníliás cukor, tej (ennek mennyiségét nem tudom, amennyit felvesz a rizs), eper lekvár, csoki öntet, tejszínhab.

Elkészítés: a szokásos módon tejberizst készítünk. Amikor kész egy pohárba teszünk egy réteg rizst, rá egy kis eperlekvárt, majd ismét rizst és újra eperlekvár. Rizzsel zárjuk le. Erre jön a tejszínhab és egy kis csoki öntettel díszítjük.

Nagyon finom édesség, jétvágyat hozzá! 


Csokicsoda II:

Hozzávalók: 1 liter tejszín, 2 csg V. kerület orvosa csokiöntet, 4 evőkanál cukor, fél liter tej, 1 csg gesztenyemassza, 1 üveg magozott meggybefőtt, 1 csg babapiskóta, még 4 dl tej, kevés rumaroma, vagy egy kevés rum.

Elkészítés: a tejszínt felvertem keményre, majd egy tálba tettem a felét. Erre ment a magozott meggy, majd a rumos tejben megforgatott babapiskóta, rá egy kis tejszín, arra a gesztenyemassza és a maradék tejszín. A tetejére a csomagoláson leírtak alapján felfőzött csokiöntet került, melyet ki kell hűteni előtte.

Gyorsan elkészíthető, rendkívül finom édesség, nagy sikert aratott a vendégek körében!

Jóétvágyat hozzá!

 


Tiramisu gesztenye módra:

Hozzávalók: 1 doboz babapiskóta, 25 dkg mascarpone, 1 doboz tiramisu krémpor, 2 dl feketekávé, 1 csg vaníliás cukor, fahéj, 3 dl tej, 1 evőkanál kakaó.

Elkészítés: a tiramisu krémport az előírás szerint tejjel felverjük, majd ehhez adjuk hozzá a mascarponét és egy kis fahéjat. Jól elkeverjük. A babapiskótákat beleforgatjuk a kávéba, amibe beleteszünk egy csomag vaníliás cukrot ( ne ázzanak el a piskóta darabok). Egy jénaiba teszünk egy sor babapiskótát, majd krémet, ismét babapiskóta, a tetejére krém kerüljön. Betesszük a hűtőbe legalább fél napra, majd tálaláskor megszórjuk kakaóporral.

Jóétvágyat hozzá!


Rizsfelfújt csoki öntettel

Rizsfelfújt:

12 dkg rizs

0,5 l tej

1 dl víz

2 db tojás

10 dkg cukor

1 evőkanál liszt

2 dkg vaj

Pici só

1 csomag vaníliás cukor

 Fél citrom reszelt héja.

 

A rizst megfőzzük a vizes tejben. A tojások sárgáját a cukorral és vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és a felvert tojásfehérjéket. Ezt a keveréket hozzáadjuk a rizshez, elkeverjük, és tűzálló edényben addig sütjük, míg szép piros lesz a teteje.

 

Csokiöntet:

3 dl meleg víz

1 evőkanál liszt

1 evőkanál kakaó

0,3 dl rum

2 evőkanál cukor.

 

Kevés vízzel keverjük el a kakaót, a cukrot, és a lisztet. Majd hozzáöntjük a többi vizet, és kicsi lángon 4-5 percig főzzük. Ha kihűlt, akkor keverjük bele a rumot.

 

A receptet, fotót küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.

 

Megjegyzés:

Aki nem szereti édesen a rizsfelfújtat, az készítse így el. Aki édesebben szereti, a rizshez adja a cukrot a főzés elején, így a rizs jobban magába tudja szívni, és édesebb lesz. (szerk.)

 


Nagyon finom somlói galuska

 

Hozzávalók 6 személyre:

A piskótalaphoz:

6 tojás

12 dkg cukor

 12 dkg liszt

 

csokoládéöntethez:

10 dkg cukor

2 evőkanál kakaó

4-5 kanál víz

A vaníliakrémhez:

2 tojássárgája

5 dkg cukor

1 kiskanál liszt

1/2 l tej

1 dkg vaj

1 csomag vaníliás cukor

töltelék végleges elkészítéséhez:

 

1,5l dl rum

6 dkg darált dió

6 dkg mazsola

6 dkg barackíz

díszítéshez:

 

2 dl tejszín

10 dkg cukor

Elkészítés: A hat tojásfehérjéből a 12 dkg cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztet.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és ujjnyi vastagon rákenjük a tésztát. Mérsékelten meleg sütőben szép világosra sütjük.

Az így kapott piskótalapot háromfelé osztjuk, mindegyiket meglocsoljuk rummal.

Az egyikre vékonyan rákenjük a csokoládékrémet, majd ujjnyi vastagon a vaníliakrémet, rátesszük a következő lapot, amit darált dióval, mazsolával és rummal, majd ugyancsak vaníliakrémmel vastagon megkenünk.

A legfelső lap tetejére rum, csokoládékrém, darált dió kerül, majd az egészet vékonyan megkenjük barackízzel.

Egy napra hűtőszekrénybe tesszük, másnap a tálalásnál villával kis galuskákat szaggatunk belőle, egymásra halmozzuk, felvert tejszínhabbal díszítjük, a tejszínhabra még kevés csokoládéöntetet teszünk.

 

A vaníliakrém elkészítése:

2 tojássárgáját 5 dkg cukorral és 1 kiskanál liszttel kikavarunk. Fél liter tejjel felengedjük. Állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. A tűzről levéve 1 dkg vajat és 1 csomag vaníliás cukrot adunk hozzá, amit szintén jól belekeverünk.

A csokoládéöntet készítése:

A 10 dkg cukrot és a másfél evőkanál kakaót 4-5 evőkanál vízzel forrásig főzzük, egészen addig, amíg a cukor teljesen elolvad, ezután felhasználjuk.

 

Baileys torta   

Piskóta:6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk
1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót, és a
6 tojás felvert habját,(amit 1 csipetnyi sóval verek fel). A tésztát sütőpapírral bélelt 26 cm-es torta formában, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig
(tűpróba!) sütjük.


Krém:
500 g hulala, 2 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg mogyoró ízű cappucino por
1 dl rum  2 dl tejföl
20 gr
étkezési zselatin

Elkészítés:
A hulalát a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A cappucino port óvatosan a fölvert kemény tejszínhabba forgatjuk, hozzáadjuk az 1 dl rumot és a tejfölös zselatint.( 1,5 dl vízben feloldjuk állandó keverés közben melegítve a zselatint, ha felforrt azonnal lezárjuk, kihűtjük, és a tejfölbe keverjük) Lazán összekeverjük a masszát.

 

 

A kihűlt  tortalapot visszarakjuk a torta formába, 5 evőkanál Baileys likörrel meglocsoljuk és a fenti krémmel megkenjük.  Csoki mázzal leöntjük, vagy kakaóporral megszórjuk a tetejét, és darabolt mandulával díszítjük.

    


 

Cappuccino torta 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 35
Tegnapi: 3
Heti: 40
Havi: 46
Össz.: 119 083

Látogatottság növelés
Oldal: Édesség-receptek
agnes.hupont.hu - © 2008 - 2024 - korrepet-debrecen.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat